Tietoa meistä

Valkeakosken ja Pälkäneen rajalla Äimälässä, pienellä hyvän mielen kotitallilla viimeiset 15-vuotta hevonen on ollut hyvinvointini voimaannuttavana tekijänä. 

Olen Janika, viiden lapsen äiti, yrittäjä.

Ajatus siitä, että pystyisin tuottamaan eteenpäin yhtä hyvää tunnetta, mielen hyvinvointia, sai minut tuottamaan palveluja Sinulle.

Asiakaspalvelu on ollut työni jo yli 20-vuoden ajan. Onnistunut, asiakkaan odotukset ylittävä asiakaspalvelu on nautinto, mutten tiedä vilpittömämpää työparia, kuin hevonen.

Intohimosta hyvinvoinnin tuottamiseen!

Toistakymmentävuotta oman tallin pitäminen on tehnyt hevosista elämäntapanani. Tämä vuosien elämäntapa, hevoswebinaarit, -päivä kurssit ja lyhytkoulutukset ovat innoittaneet minut aloittamaan hevostalouden ammattiopinnot Yläsavon ammattiopistossa tammikuussa 2024 hevoskasvatus- ja jalostuslinjalla: Hevospalvelujentuottaja, ja tekemään intohimostani ammatin.

Elämä - mahdollisuuksia täynnä!

Elämän suurimpia ilon hetkiä on nähdä uuden elämän syntyvän.  Pienen varsan kesyttäminen, tyhjään tauluun perusasioiden opettaminen ja luottamuksen voittaminen uljaalta eläimeltä on palkitsevinta, mitä tiedän. Puhumattakaan siitä, miten mielenkiintoinen on irlannin cobien värimaailman kirjo! 

Irlannincobit ovat vallanneet pihattoni kymmenisen vuotta. Vuodet ovat olleet äärimmäisen antoisia, tiedon ja taidon janoni uljaan rodun parissa on loputon.  Isoin tukipilarini, oma perheeni, on äärimmäisen tärkeässä roolissa kaiken toiminnan sujuvuuden kannalta, heitä tapaakin usein tiluksilla.

Hyvinvointi edellä

Hevoset elävät meillä lajityypillistä hevosen elämää toteuttaen, laumoissa, pihattoelämää viettäen. Olen todennut, että kun hevoselämän peruspalikat ovat kohdillaan: hyvä heinä, vesi sekä lauma, on terveys hevosilla pysynyt meillä vuosien ajan hallinnassa.

 

Miksi irlannincob? 

Irlannincobin perusolemus on vankka ja voimakas hevonen. Irlannincob omaa vahvan karvapeitteen, joka suojaa koviltakin pakkasilta. Vahvoja jalkoja somistaa tuuheat jalkakarvat. Paksuja ja pitkiä harjoja harjataan harkiten, sekä pidetään usein leteillä kiinni, jotta harjat pysyvät tuuheina ja pitkinä. 

Hyvän irlannincobin luonne on lauhkea ja hyvin oppivainen. Irlannincob on seurallinen ja ystävällinen. Heinäkasan sijaan irlannincob usein hakeutuukin mieluummin ihmisen seuraan. Leveä, tynnyrimäinen selkä, lihaksikas rinta, vahvat etupolvet, voimakkaat jalat ja vankat askeleet kuljettavat maastossa minne vain! 


Tervetuloa meille, tupsujalkojen maailmaan!

Kuvagalleria

Hooked on - elämyksiä Irlannincobeilla

Äimäläntie 166

37600 Valkeakoski

050 382 0952

hookedonhevoselamyksia@gmail.com